Tuesday, 23 March 2010

Hangin hakuuu...

Smlm lps solat Asar... kami dikejutkan dgn berita sensasi kt dept aku. Br je aku duduk, my team leader cum partner-ku berbisik... "Guess wht? u'll be join the other team member..." terkezut maakk! "err... L or S" (1st letter tu mewakili nama team leader grup lain) Then Theresa ask me again... "which one do u prefer...?" and I said... "Of course L..." Theresa just smile.... "The other one!" OMG..............

Serius... aku tak sangka begini jadi-nya kt grup aku. Cerite bermula awal bln Mac lalu biler 3 org dealer dr grup besar kami (we called it RFS) transfer to be a remisier n one of them is my team leader-lah! Bdk 3 org tur sbnr-nya br 3 thn jagung jadi dealer pun... (compare to kami ahkakX2 ada yg lebih 10thn jadi dealer Co. tp tak retiX2 lagi nk `change status'...hehehe). Tetibe laks, last week 2 org dak br join kami pun dh tender nk pegi tmpt lain. Nk sedap-kan stori nie... 2 dak tu dr grup sama which is S (team leader) punye grup! So, apalah dosa-ku... br berangan nk jadi team leader (ops! sorry, tak kempunan pong...) dah kena transfer ker Grup S.


Grup yg bakal aku join nie... PANAS jugaks ler! apa tak-nyee... bln Mac aje 3 org kuar. Kalo nk campur ngan sejarah... fuhhh... ramai dah yg tak tahan ngan si S nie. Dulu, ada sorang guy nie (chinese ler..) anak org berada-lah, die punye english berabuk wa cakap luuu. Fast-learner lak tur... sales yg die create pun bkn calangX2.... Tapi kalo dh hariX2 kena bambu... depan we all-lah... sapa tahan!!! Satu kes lagi bdk baru... tak sapai 7 hr terussss resign. Reason, tak diketahui sapai laa nie... Camaner wehhh??? saper nk jwb nie.....

Tolong ahkak!!!!! Adakah daku `mangsa seterus-nya'???

TIDAAAKKK....

1 comment:

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
Ala..siyan pulak kat nko. Tak per...Nur Boleh! Sabar yer. Think positive! All the best to u!

Aku nak kasik award kat nko...amik kat blog aku yer laling. So lepas nie...jgn tension2 yer.