Tuesday, 16 August 2011

keluhan hati

Aduhh... dah mcm tajuk novel daaa! aku bkn apa frens... kdgx2 aku rase fed up dgn job or lebih tepat lagi tanggungjawab aku la nie! errr... sorry, takde kena mengena dgn family taw! KERJA jer... meh aku story... cer citer... cer dgr...

Gini, sejak aku ditauliah jadi `Team Leader' (one of the them okay?), mmg byk tugas `back office' yg aku kena handle. Kdg2 aku rase mcm x bleh nak carry.... to handle Clients (most duty coz they have generated sales for my performance) and at the same time need to monitor new trainees under own group. Perkataan `monitor' tu mmg dgr mudah jer tapi.... huhhh... dr A sampai Z kena guide dieorg! related to that, need to prepare Memo, allocate duty and any issues-lah... sampai aku rase TAK BULIH CARRY!!! aku fed up beb...

At the same time aku further study kan? kdg2 rase mcm nak QUIT kerja! STICK to study... tapi takut tak kemana plak! ishhh.... Deep in my heart, aku tak nyesal langsung study nie cume.... kerja yg semakin hari semakin SERABUT! adakah ini masanya utk aku berundur dr bidang kerja yg aku ceburi selama 11 thn??? Arrrrggh..... aku BUNTU!

Allah... berikan aku petunjuk!

6 comments:

~Peter kass~ said...

bawak bertenang yea..sama2 lah kite bertenang..don't worry, I support u!!!

Nur a.k.a admansyah said...

tima kacih Mr P Kass immmm!!!

Cho Zila said...

Cik Nur pun dah keluh kesah... teruk gak yerk bawak sabo dan buatler solat istikarah mintak petunjuk.. Janji Allah adalah benar...
Tp OSK memang gituler, perkara biasa kalau jadi gitu kalau sebaliknya luar biasa...

abah khalisha said...

11 tahun tu? lama dah keje tu..Buat lah mana yang terbaik

Teknik Terbaru Pakai Shawl

Nur a.k.a admansyah said...

Zila, sbb aku sabo ler yg sampai 11 thn tur! takpe.. think positive! Ada hikmah di sebaliknya...

Abah Khalisah, thanks 4 d advice! dh bw kt blog u!

Nurul a.k.a Riko said...

Owwhh my BFF...jgnlah emo yer. Cool bebeh...aku rasa time nko tulis tu nko tengah stress....skrg result exam dah kuar kan...see Well Done to u. I know u can do it. Syabas..

Selamat Hari Raya...!