Thursday, 8 September 2011

Salam Aidilfitri

Maaf.. Maaf.. Maaf..

Terlalu lama blog ini ditinggalkan. Entah di mana silapnya... Internet ada dimana2 tapi... ahh! lupakan alasan dr-ku! Yg pasti... daku ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun & maaf dr kalian semua... andai ada TER-tulis, TER-sebut, TER-tak sedar yg bicara dr blog ini mengguris hati & perassan semua! Dr sudut hati yg tulus ini... Maaf Zahir Batin!

Dipendekkan cerita, daku hidangkan pics raye yg mmg tak byk... hanya dr lensa iPhone-ku! skang mn2 gi jln pun... x bwk kamera! HANYA iPhone.. (credit to Mr Hubby yg bg adiah buat-ku!)



Satu hari di pagi raya... di tgh kesibukan persiapan utk solat Aidilfitri... Seorang abang memakaikan sampin utk adik-nya. (sila abaikan pemandangan di sekitarnya!) Sungguh terharu daku melihatnya! :)


Usai solat Raya... pic pertama yg dpt captured... My Wonderful 3A!



Ini hanya lakonan... Yg real punye salam kt Masjid lepas solat Raya! muah hahaha...


Couple yg dah lebih 10thn mendirikan masjid... (romantik lagi ker???)



Serba Merah di hari raya.


Ok, meh nk citer sket nie... Thn nie beraye di Kuala Berang, rumah nenda gue! Kami memulakan perjalanan hari Ahad (28th Aug) dr KL ke Kuantan dulu dimana my mum tgh tunggu kami & dr situ konvoi ke K.Brg. Dapatlah berpuasa sehari bersama nendaku cum moyang 3A yg sihat dan masih boleh mengingati nama2 cucu & cicit serta berpuasa penuh sebulan! cume... solat kena duduk, berjalan kena pimpim (or use tongkat-lah!) tapi... kdg2 die turun umah sorang2 dan menebas rumput kt blkg umah! Ishhh... amt bahaya tol nenda-ku ini. Dalam usia yg menjangkau 90-an ini... die berkeras utk tinggal sorang diri di rumah pusaka peninggalan arwah suaminya! Nasib baik ada anak2 yg tinggal di kg berdekatan serta jiran yg setiap hari menjenguknya! Alhamdulillah...


Petang raya pertama kami bertolak ke Kota Bharu utk beraya di sblh suami-ku.


***insyaAllah... kite smbg PART 2 plak! hehe

2 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir Batin fm Nurul, Ilham, Sofea & Alisa.

Aku suker kaler theme merah your family thn nie...nampak so cantek!

Furgghhh romantic sungguh..gambo nko dgn Nazri...nanti kena frame taww gambo tu...so sweet.

Nur a.k.a admansyah said...

TQ BFF...

InsyaAllah aku frame sbb tunggu nk gi studio tak lepas2 sampai lar nie....