Thursday, 24 January 2008

Al-Kisah 7 tahun lalu...




Saya nak mintak maap bebanyak coz ambik ms lama utk pose this entry. Sooooorryy... coz gue betuiX2 bz and alwiz use this pc for my job. So, gue nak citer sikit pasal tujuh tahun lalu...

Pada 20.01.2001 termeteri satu ikatan perkahwinan antara Nazri dengan Nurhaslaini. Majlis yang sederhana tetapi meriah bertempat di Indera Mahkota, Kuantan.... rumah parent gue ler! Nie... ada 2 keping gambar aje yg aku scan coz gue maleh nak buat bykX2! Itu pun... ada satu foto peberet gue dah rosak... sedih bangat!!

Al-kisahnya gue berkenalan tahun 1999... if not mistaken our first dating on 18.06.1999. Masih ku ingat LRT Putra baru 'launching' free one month travel and on the last day free tu gue balik umah Su ( I dok ngan mak cik gue kat Setiawangsa) untuk lunch. Ms nak balik ofis tur.. Lrt buat hal hingga gue masuk ofis kul 4 lebih. Sampai ofis, terus gue inform bos pasal tadi. Gue ingat die marah tapi dia gelak!! " I dah tersalah marah sorang guy kat sana tu... ingat die bawak lari u!". Hah?? terkejut badak gue.. apa tak-nya.. gue tak kenal pun guy tu cuma ada satu hari tu kawan gue ajak teman lunch...tup-tup ada guy tu sekali. So, petang tu gue terima pelawaannya utk minum petang bersama di Cozy Corner. Konon... utk bermaafan ler tapi dari situ kot... gue mengenali jejaka dr Kelate nih! Orangnya agak pendiam tetapi matang. Yg paling gue suka sekali ialah sifat SABAR-nya! Mungkin sebelum ini aku ego (sikit), degil (sikit gak) dan garang (yg nie byk sikit...) dia berjaya buat gue `cair' dan seterusnya bersetuju menjadi suri hidupnya dan telah mencecah 7 tahun. For my hubby... Terima kasih kerana membentuk-ku menjadi seorang isteri yang taat dan ibu yang baik untuk anak-anak. InsyaAllah, kita sama-sama menjaga hubungan ini agar ia sentiasa berkekalan hingga ke akhir hayat.

Fakta yang menarik dalam family gue ni ialah kami kawein sama kedudukan anak. Gue anak ke-2 bertemu jodoh ngan hubby yg ke-2 gak! My eldest sis ngan yg sulong (Abg Long) and adik perempuan gue no.4 pun ngan keempat (Zaidan). Cuma, adik laki gue yg no.3 tur bertemu jodoh ngan anak no.2 (Dilla) and my youngest bro.... belum sampai seru lagik! heh.. heh.. awak jgn gatalX2... hang masih belajar kat UKM tu.. ingat!!

Fakta yang agak menarik kat family gue la nie ialah No.3. Beza umur I ngan hubby 3 tahun (1972-1975). My eldest daughter Aisyah born on 2001, second Aiman on 2004 and youngest (takat nie ler...) Adam on 2007. Gap 3 years, right?? heh...heh... satu kebetulan aje. And kedudukan bulan kelahiran 3A dlm setahun oso gap 3 month each which is May, August & November. Remember!! that they all born at the same weight? Exactly.... 3.1 kg!!! Maha Suci Allah.

4 comments:

sofea^alisa said...

Nur..
lepas aku baca ...senyum simpul aku..cz time tu..aku kan ada bersama2 mu...
yg paling x dpt aku lupa...yg nko & nazri...jumpa aku minum petang kat M'cdee Ampg Park
...masa tu aku dah tahu...ehem..ehem..cinta sudah berputik..

lenny said...

Thanks... u alwiz support and give me advise. Dah jodoh namanya tur! Tu blm story pasal `rintangan' dan dugaan!! Biar-lah ia menjadi rahsia antara kita, yek!

Nurul, thanks 4 being such a goooooooood fren 4 me! ReallyX2 appreciate that!
Luv u...

kamalina said...

wah.. nostalgia ni.. hubby awak same age dgn hubby saya ler.. thn 1972 kan?? cam plan aje yek kroang dgn no 3 ni.... no ada ONG tuu...

lenny said...

Byk persamaan kiter... kena jumpe one fine day nih!! Eh.. awak jgn main no ekor plak!! tak baik aaa..

kita pun perasan yg u & yr hubby tur... wajah seiras ler! Org `otai' ckp.. SEHATI SEJIWA!! Ewaaahh..