Wednesday, 23 July 2008

Cerita Aiman pulak!

Mlm tadi, masa tgk citer Mr Mama kat TV3....

Aiman : ibu, abang (nick-name kat umah) nak umah mcm nie ler...
Ibu : alahai sayang... besar sgt rumah nie, tanya ayah bila nak beli utk kita!
Aiman : Ayah, bila nak beli rumah mcm nie?
Ayah : rumah macam mana? (buat-buat tak faham...)
Aiman : yg ada tangga kat atas ni laa... Abang tak nak rumah tangga kat bawah mcm rumah kita ni...
Ayah & Ibu : ?????
****Walk-up apartment kan kena panjat tangga till sampai depan pintu kami, kalau banglo or teres ada tangga kat dlm umah!!!****
############################

Smlm, ms tunggu Aisyah balik dr sek... I berbual ngan cikgu Taska(Shaz) dieorg.

I : Aiman makin nakal ker Shaz? (coz Aisyah selalu report kat I)
Shaz : Aiman nie ramai geng kak... mmg notti sikit, tapi... hr tu sy berjaya diam-kan dieorg!
I : Shaz buat apa?
(risau gak I... dieorg torture anak aku ker?)
Shaz : Shaz warning dieorg, kalau die bising lagi... nak panggil `tukang sunat'... sunat dieorg sumer!!!
I : Dieorg tahu ker Shaz... sunat tu apa?
(coz gengX2 Aiman nie age 3-5 yrs old jer)
Shaz : mau-nya tak, kak! semua diam terussss...
I : kah...kah... kah...

6 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

kah..kah..kah...dgr sunat..sumer terus terdiam.

wati said...

Pandainye

Kak Yong said...

seronok je rasanya bila melayan anak2 yg dah petah ni kan??

Nur a.k.a admansyah said...

Riko... aku pun tak penah bgtau die psl sunat nie. camner die bleh tau pun aku tak pasti. Yg ptg.. depa tau takut!

Watie..."zaman dah berubah" (tak mcm kita dedolu.. blur je babX2 ni)

Yong... mmg mcmX2 hal dieorg nie.

Nazathul Hamimi said...

agaknya nur dorang tu dah tau tak erti sunat.. hehehe saya pun ada terpkir nak sunatkan si farhan.. tapi tak tau bila.. bila awak nak sunatkan aiman??

Nur a.k.a admansyah said...

Nur rase... age now tak baper sesuai lagi coz die asyik dok ckp "sakit sunat tu ibu...". kena tunggu sekolah around std 1-2 (kott!) heh...heh..