Thursday, 4 September 2008

3A updated

Hi everybody... puasa tak hr nie? Mesti-lah pose erk? HariX2 jln jammed nak balik berbuka... tapi kiree ok-lah compare to last few years coz aku penah berbuka dlm keter aje tau! Alhamdulillah... now even lambat aku boleh sampai rumah & berbuka ngan hubby & kids!

Kat sini aku tempek pics cup cakes yg gue order dr Dida... special utk my boy nie yg suka sgt ngan cartoon BEN-10. W/pun Aiman nie tak pandai baca, tapi die tahu yg wording tu tulis BEN-10 (even aku ckp cc tu tulih mende lain... keh..keh..).

Aku order 2 sizes... small utk wording Happy birthday & ada deco sikitX2 tur & yg medium mmg utk BEN-10 Only! Khas utk Aiman & geng!!! So, aku susun ler cenggini. Gambo kat Tadika Sufi blm sampai kat tgn gue coz sib baik Shaz (owner Sufi) ada snap utk ibu Aiman yg ASYIK LUPA bg kamera! heh..heh...
Meh kita tgk aksi Adam plak! ow kalu mkn... cenggini ler gaya-nya. Takmo suap-suap dah! Bg pinggan & sudu... die belasah mcm nie! Abis ler sampai bwh meja & lantai kena lap. Sib baik ler ibu 3A ni rajin! (masuk bakul daaa...)
Last Monday (1st day puasa) ajak 3A main kat luar. Seronok dieorg boleh main beskal camni even tak cukup sorang satu! takpe-lah yea... sharing is caring, kan?
Pic last nie ialah puding buatan-ku! (mesti Mimi heran... awat Nur nie suka sgt buat puding?) Puding nie gue buat ms Tue (2nd day pose). Kami kalu berbuka kena ada 2 jenis kuih yg basah or sejuk cam puding & kuih talam dan kuih bergoreng mcm karipap & popia coz tu peberet Aisyah. Nasi mkn lepas berbuka coz ibu tak sempat nak siapkan b4.

SeLaMat BerBuKa KawaN-KawaN!!!

10 comments:

Nazathul Hamimi said...

puding lagi?? hehehe tapi kali ni ada kaler2 yang menarik la nur.. rajin gak awak ek, even balik kerja still sempat buat puding.. saya ni tak der ler la nak masuk dapur.. msuk dapur cuma basuh pinggan dan jerang air jer.. hehehe..

minggu ni saya nak balik kampung segamat.. ingat nak buat puding kastad, rojak petis.. nyum nyum.. oppss jangan terliur haaaaaa..

Nazathul Hamimi said...

opps lupa plak.. aiman, sila minta ibu hadiah beskal ek... kesian kena bonceng dengan aisyah... hehehehe

Nur a.k.a admansyah said...

puding tu Nur buat ms Nur MC ler... hr keje mana sempat sayang oii. If keje, kami singgah bazaar beli kuih aje then masak nasi & lauk after berbuka. Ala Mimi, masak simpleX2 jer!
berbuka ngan family? ni yg jeles ni!

hadiah Aiman? mmg Nur tak beli lagi pun sbb Nur ckp "kalau Aiman tak nakal, br ibu beli" fahamX2 ler dak notti sorang ni. (kemut ibu die nih!)

Nazathul Hamimi said...

nur, memang anak2 ni pembawa rezekikan.. tu yang sayang nak tinggal kan dorang kalau gi mana2..

pstt saya dah upload gambar hari pertama.. jom ler layan.. entry singpore day 2 dah siap, tapi gambar belom tepek lagi

kamalina said...

wah.... puding tu buat terliur laaaa..... nur, saya sempat puasa 2hari je... mmg timing mcm ni.... tupun dah risau takut tak blh sambut puasa... dpt gak walau kejap... lagi satu, biskut raya thn ni mmg plan nak buat gak... utk mkn sendiri laaa.... mungkin masa weekend laaa... harap2sempat laaa...

Nazathul Hamimi said...

nur, saya terbaca kat blog yong, awak tanya camna nak letak butterfly tu yer.. awak gi kat blog saya, pastu pergi kat hujung atas belah kiri, click pet pages kalau tak silap..nanti ada keluar pyzam punya website.. ikut arahan yang senang ajer tu.. cuba la, macam2 boleh buat

Ayong said...

re: salam kak nur..ha kak mimi dah tlg jawabkan dah...akak ikut je arahan tu...

izman said...

puding? aku suka. hari2 makan puding atau agar2 pun aku tak kisah.

kreatifnya cup cake. tentu sedapkan!

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

alahai aiman..sori la acik janna lambat sket wish..tp ok la kan, dah dapat kek Ben-10, acik janna ni tak kenal pon Ben-10 nih sebab anak2 acik janna sumer pompuan,so....tak tgk la citer nih...apa2 pon acik janna doa kan supaya aiman akan jadi anak yg soleh dan berjaya di dunia dan akhirat...insyaAllah....acik janna nak kek tu ebijik bulih kaa..?

Nur a.k.a admansyah said...

Aimi
Dah nak start buat kuih raya? baguih ler tu... siap awal, habis awal! he..he..

Mimi & Yong
Td Nur dah try masuk, isshhh pening lak, tak jumpe carik. Thanks anyway.. Nur cuba lagi.

Izman
hang suka puding? awat tak jadi jiran aku? hariX2 aku boleh pass kat hang tau...

Janna
ala.. cupcakes tu biaseX2 ajer auntie! Aiman pun bkn makan sgt... suke tgk cartoon Ben-10 aje!