Thursday, 16 October 2008

Duit Raya & Ang pow!

Lama tol gue amik ms utk update N3 nie. Mmg betuiX2 gue takde ms! gambo angpow nie pun gue snap kat ofis lepas kireee duit raya 3A (pun kat ofis daa..). Sbnr-nyee byk lagik.. almaklum-lah 3 beb! tapi amount-nyer... gue bagi sama rata.... heh..heh... adil ker cenggitu? If korang amati pic atas tu ada cover Awal & Dynaz (Avon) and oso... MAWI (carrefour ler tu!). Yg kelakar-nyer... ada gak oghang bg angpow CNY... perasan tak yg merah kat tepi turr..?


Nie angpow yg plg gue suka sekali... gambo bulan kan? tgk betulX2...

Biler bukak cover die... jeng... jeng... Bulan Penuh! kaler ijau plak tur! Apa yg korang fikirrr... he..he... from kelate plak tuh! sib baik ada nama Maxis, kan?

Citer duit raye 3A plaks... biler di total-kan avg dekatX2 dua ratus sorang, ok tak? boleh-lah... ingat nak deposit terus ke bank tapi.... ibu tgh sengkek kan? ibu pinjam dulu-lah... dapat gaji nanti, ibu TT terus masuk Yippie account yea anak-anakku? jgn maree arr...

4 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah banyaknyer duit raya..best tul kira duit raya tuk 3A's ni..baguslah nur bagi samer rata..Jannah ngan Rizqi abah dia simpan dlm tabung jer..dah betul2 banyak sok plus ngan duit tabung baru hantar ke Tabung Haji..
iena pun biasa gak terpakai duit budak2 ni..kes malas p bank lah ni..

Cik Puan Mimi said...

wah banyaknyer duit raya.. sorang RM200, kalau 3 orang ??? lagi banyak.. ala nur, mimi pun kekadang terguna gak duit anak2, tapi yang pasti kena ganti balik kan..

biasanya mimi masukkan duit raya dalam tabung haji sebab dorang dah ada akaun tabung haji semenjak lahir lagi.. tiap2 bulan mimi potong gaji untuk dorang.

mimi pun banyak jugak sampul yang cantik2. tapi kekadang tu buang jer.. malas nak simpan..

Ayong said...

kak nur, chem pun adadpt yg bulan tu..hehehehe kitorang simpan..nak buat kenangan tau! ada maksud tersirat nih...... :)

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

waa...sama ngan budak2ni punyer jugak la....tu tak campor ngan duit raya dari auntie Nur lagik tu...ekekeke...gurau jer ..I pon duit raya anak2 biasanyer masuk kat Tabung Haji jer....selamat...hehehe.