Tuesday, 7 October 2008

Warna-warni Aidilfitri 2008

Gambar family-ku di pagi Syawal. Nampak cam ok je kan? tapi... amatlah susah coz dak yg plg kecik tur takleh dok diam! kopiah pun di cabutnya! picca nie yg plg ok, layan jer...

Presenting... ni family my sis-in-law : Sani, Yusniza (my SIL) with her kids Aina & Haris. Err... ada lagi dlm perut tu! tgh tunggu masa jer nak kuar...
My youngest Bro-in-law : Nasrom (Su Mat to 3A), Laily & the cubby hero... Haziq Najwan. Pic nie plg last coz kena tunggu Haziq bgn dr tido dulu... he..he..

Ops! Yg takde dlm kamera-ku is my eldest sis-in-law, Yusni & another bro-in-law, Yusri. Ntah camaner leh takde dlm camera-ku ini! And oso my MIL & FIL coz dieorg lambat blk dr masjid solat raya (dieorg selalu gi kat Masjid Tuan Guru!).
Ceria di Aidilfitri... Syahmi (4 thn.. geng Aiman), Maisarah (5 thn), Afifah (same age with Aisyah beza 2 minggu aje!) & Atiqullah (8 thn). Atiq, Fifah & Syahmi nie adik-badik & ada baby age 8 mos named Wajihah. Maisarah plak anak tunggal takat nie. Sumer kazen 3A.
Bersiap-sedia sblm collect duit raya! 3A with cousins... yg plg depan tu Haris.
Ni ler 3 dara pingitan version Kelate! heh..heh... `Jurus' tak kami? boleh wat menantu nie...
***Bhs Kelate : jurus = baik, molek, dgr kata***
Dua hero tgh kira duit raye. Pak cik Kayoo!!! "Siapa mangsa kami seterusnya nih?"
Last pic, my handsome boy... Aiman. Bergaya tol die ngan sampin baru! (pstt: ayah die beli kat Maidin ajer rege RM *.90 jer! he..he..)

Nie jadual raya kami hr tur :

Sat 27/9 : KL -------- Kuantan (3A's Uwan a.k.a my mum)
Sun 28/9 : Kuantan -- -Kota Bharu (3A's nenek a.k.a. my MIL)
Mon 29/9- Fri 3/10 : Kg Panji, Kota Bharu
Fri 3/10 (ptg) : Kota Bharu ---Kuala Berang (3A's moyang a.k.a. my nenek)
Sat 4/10 (lps Zohor) : K. Berang ---- Kuantan
Sun 5/10 (4 ptg) : Kuantan ----- KL

Jammed Raya :

***Perjalanan K.Berang - Kuantan hanya 3 jam or 2 half aje tapi kami stuck di K.Berang ajer selama sejam lebih! Kami sampai kul 6 lebih... huh!
***Perjalanan Kuantan ke KL ONLY TAKE 2 AND HALF HOUR! and kami sempat singgah di Temerloh (very sweet moment with Aimi's family! Thanks my dear friend... Hope to see u again!). BUT KARAK THE WORST... Imagine kami kuar dr Temerloh hampir kul 7 tapi kami sampai KL at 12 midninght! Waaarrgghh....

~~~more pics on d next N3 & beraya di rumah sifu-ku, Aimi Jalina & family! TUNGGUUU...

7 comments:

sue.anne.na said...

ape tak kasiktau awak raya kota bharu. boleh org datang raya2. mati kutu duk kat kota bharu raya kedua itu hari.. :D

Ayong said...

hari ahad tu mmg merata2 jammed kan kak...yong nak balik kajang pun stranded gak...ingat nak ikut jalan lama..sekali kat mantin lagik dah sangkut...kalau highway toksah ckp lah kan..lagik lah...

last2 kitorang ikut mantin..pastu tembus masuk highway LEKAS...legaaaa..tak la lalu semenyih bagai...

izman said...

raye sakan ko yer. merantau 3 negeri yer.

korang suka beetul sedondon baju raya. aku mmg x suka. asyik2 wife ngan anak2 je sedondong. raya thn depan kot sedondong (kalau x boleh elak la...)

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah cantiknyer warna biru sedondon gitu..memang busy tul jadual akak ni raya tahun ni..memang tiap2 tahun mcm ni kot..ramai tul cousin2 3A ni..memang susah tul nak pakaikan budak2 yg tengah lasak ngan songkok @ kopiah ni..rimas kot..Rizqi pun mcm tu gak...

Cik Puan Mimi said...

nur, selamat hari raya.. wah biru mata hitam ku melihat nur sekeluarga berbaju biru.. cantik2 semua..

tahun ni mimi tema pepel.. tak sempat update lagi.. nanti mimi update yek..

sama la si adam tu dengan farhan, susah betul nak suruh posing depan kamera.. ada jer gaya yang tak cun dia buatnyer.. emily menten cun jer. hehehe

betul la nur, haritu baca paper, jem dari tganu ke KL sampai 15 jam!!! kalau saya kat dalam keta tu harus dah lebam2 pungkok dah..

kamalina said...

nur...siap ada schedule raya tu... hehehe...saje jenguk blog awak. ni..ada free time, jengukla..time bz mmg payahla... saya baru nak tanya awak sampai KL kul brapa mlm tu??? mak aiii... record kan, berjam2 dari temerloh.. sabar jela..jgn serik dtg lagi ya..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

wah syioknyer beraya di Klate....suker la Aisyah and Aiman jumper kazen2 dia yer? Nur...kita ni bila bulih nak jumper agaknyer? heheeh