Monday, 6 October 2008

Kad Raya kengkawan & Tag!

From Yong mama Chem.
From Mimi... mama Farhan & Emily. Ada blinkX2 lagi you!
From Nurul ibu kpd Sofea & Alisa.
From Janna @Keningau.. mak kpd Sophea, Laila, Yasmin & Aina.
From Iena mama Jannah & Rizqi.
From Ida mama Nadhrah & Nafeesah.

Jawab Tag dr Mimi :

Brp pasang baju raya thn ni & kaler apa?
3 pasang jer...( ekcelli plg byk takat nie kottt! biase-nya 1-2 jer!). Kain jenis `Angkasawan' satu, kebaya Oren & last... sempat aku rembat kat First-Lady yg ready-made! ntah... tetiba je aku berkenan kat manik bertabur kat baju tu! Kaler tema.... BIRU. (yg kelakar-nya... ms raya pertama tu... 3 family my in-law pakai kaler Biru.... dah jadio `Haru-biru' heh..heh..)

Makanan raya tradisional fav gue?
My MIL mmg buat Nasi Dagang every year! Mmg spesel ler sentuhan my MIL ni. Kalau my mum plaks biase-nye Nasi Minyak or Soto. Fav gue... tak kisah asalkan mendeX2 yg mengenyang-kan nie sbb aku dgr `orang luar' (selain dr Pantai Timur) selalu hidang ketupat + rendang + nasi Impit... ye ker? aku tak `puas' ler... dah biase jumpe nasi pagi raya beb!!!

Biskut raya fav?
Ekcelli aku mmg tak gemor sgt ngadap miskut raye ni coz aku lbh prefer kerepek or kekacang! Tapi... setelah di timbang-tara... gue rase... gue suka almond london. Tapi tu dulu-lah... thn nie gue rase ada beberapa jenis biskut raye Version BARU dr mak su gue (yg mmg Tokeh kuih raye Glamor!) sedap bangat!!! nanti gue tanye... apa ke nama-nye wehh...

Brp duit raya yg saya dapat? and spend kat budakX2...?
Lepas kawein mmg tak penah dapat (even dr Mr Hubby... Waaarrghh!) and spend pun tak byk... dlm RM200-300 aje! (tak termasuk utk my mum & Dad tau!) and anak buah RM10... (tak sampai 20 org!) yg lainX2 tu... jiran & sedara yg dtg beraya! Tapi... yg `Open House' tak masuk budget lagi nih??? maner mak cik nak korek nie...?

XTVT mlm raya?
Gosok baju daaa..... & tgk 3A & anak buah main bunga api. Sapu sampah sikit & nolong tengok my MIL buat Nasi Dagang. Bukan senang wooo.... takat kome ada resepi kat tgn... belum tentu jadik best tau! kena practice byk kali... gue pun tak berani lagi ooo.... makan gue `Ada berani' ler... heh..heh...

3 comments:

Ayong said...

re: akak, yong suh adik yong belikan..dia beli kat bazaar ramadhan kat ampangan, seremban....RM60 kalau tak silap...

Nurul a.k.a Riko said...

Nur...
aku setuju bangat samer lorr...kat Ganu pun..mmg pagi raya makan nasik minyak. Peh tu..fil aku dok bakar satay..mmg lauk pauk mmg very the heavy metal tawww kat sana..dgn nasik dagang lagik..laksa ganu lagik..

so aku nie..mmg raya sakan..no diet..diet..mmg pantang...he..he..he mmg pantang nampak..sumer aku bedal. Tu pasal..nak cepat2 poser enam & poser ganti..(oppssie...)

izman said...

apsal famous amos sangat kain angkasawan ni. wife aku kain angkasawan, tudung angkasawan. yg jadi angka sawan aku la tenguk banyak duit abis.