Tuesday, 2 December 2008

Persandingan Iskandar & Islina

Majlis Persandingan antara Nor Iskandar dgn Nor Islina bertempat di Masjid Wilayah Persekutuan, Jalan Duta pada 8 Nov 2008.

Nor Islina ni anak ke-3 dr 9 adik-beradik, mak die ni my cousin-lah! Aku ingat lagi time die kecikX2... selalu suruh gue cerita pasal Snow White, Rapunzel, Sleeping Beauty & sumer-lah citerX2 dongeng. Kireee... gue ni penglipur lara dieorg-lah! he..he.. Now dah big girl oledi, dh jadi bini org dah... ops! 2 kakak die lom kawein, lom sampai seru lagi daa...

Gue nak citer sikit pasal family dak Ina ni... utk `Suntikan semangat' bagi kita esp ibuX2 di luar sana. Bapa Ina nie meninggal dunia lbh kurang 9 thn lalu... ketika ibunya (gue panggil Kak Anie) di dlm pantang si kecil yg ke-9. Korang boleh byg-kan tak... camaner seorang perempuan nak membesarkan 9 org anak yg masih kecil.... & selang brp thn lps tur, mak die (nenek Ina) plak yg meninggal. Bayang-kan.... Tapi, Allah itu maha kuasa, rezeki ada di manaX2...

Kini, keluarga ini memiliki 2 buah station minyak area KL (duaX2 pun strategik area) & Ina menerajui salah satu dr-nya! Alhamdulillah... Kak Anie pun dah bertemu jodoh 2 thn lalu & they live happily ever after! ( mcm ending yg gue selalu story kat depa dedolu.... ahaks!)

Gue tak menang tgn dek 3A... nak mkn pun kena take-turn!

JejakaX2 kurang hensem (sbb anak gue lagi hensem arrr... jgn mareee!), all my cousin except 2nd dr kiri tur adik gue ler! Hafiz, Arif, Hazrin, Aliff & Hazwan.

Sedondon with Adam ... nak show baju kebaya ibu (baju raye beb!) tapi... gue nmpk gumuks daa... Hubby ckp "Takpe-lah.. gemuk sikit, takle cam dolu... pegang takde isi!" (Betul ker...? ntahX2 blkg kita ckp lain yea tak Yang??? Grrr....)

8 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

kelakor tul hubby akak tu..nak pegang tak der isi..keh..keh..
tahniah untuk si perantin baru ni..semoga kekal ke akhir hayat..
wow 2 stesen minyak..tul2 menyuntik semangat ni..

kamalina a.k.a aimi said...

"pegang takde isi"???.. hehehe...same goes to me... camna agak2 nak naikkan berat bdn ya nur??? naik pening saya dibuatnya... hari tu balik umah MIL, dia komen cakap saya makin cekeding...sebab sibuk baking punya pasal... kena cari supplement + pil gemuks laa...

izman said...

moga berbahagia pengantin baru dan pengantin lama (penulis blog ni).

makin lama makin bahagia....

~~ciklinn~~ said...

itulah kan kak... kalu dah namanya ibu mesti gagah jua tempuh apa2 pun tuk besarkan anak2...

akak tak gemuk pun.... linn ni ha yg gemukss....

selamat pengantin baru ye tuk pengantin..semoga kekal hingga akhir hayat..

Zanna_MamaBatrice said...

sebab tu kak....ada pepatah mengatakan seorg ibu boleh jaga 9 org anak...tp belum tentu 9 org anak boleh jaga seorg ibu....pengorbanan seorg ibu tu besar kan kak...x terbyg mcm mana kak anie tu besarkan anak2 tanpa suami di sisi...kita yg bersuami pun kekadang cam x menang tangan...

kelakar arr hubby kak nur nie...ada ke ckp pegang xde isi....
tp betul gark kak....kalu kurus sangat pun x syok he he he...ayat pengubat hati coz' daku yg membesar bagai johan nie...he he he

Jasfyra said...

mana de gumuk kak....just nice tuh
kalo gumuk cam saya ni..hahahhaa
cantik kebaya akak..kaler seswai ngan kulit akak

Nurul a.k.a Riko said...

Nur..
Pheewitt...lawo betul nko berkebaya...cam anak dara ajer.

Maner ader berisi...cantek aper bdn u cenggini.

Cik Puan Mimi said...

cantiknya nur berkebaya... oren lagi, silau mataku melihat.. hehehe

oo betul2 kagum la, memang sepupu nur tu berjiwa kental la, dengan tak de suami tapi boleh uruskan anak 9 orang.. kesian yagn bongsu tu tak sempat jumpa ayah..

sekarang ni alhamdullilah semua dah senang.. selamat pengantin baru buat anak sepupu nur tu