Saturday, 29 November 2008

Hari Terbuka Sufi

Backdated N3 arrr... On last 8th Nov Open Day cum Pot Luck for Tadika Sufi. Agak kelam-kabut buat gue becoz my hubby got course for the whole day. So, on d way hubby nak gi tur... die tinggalkan kami kat T.Sufi even majlis start around 10pm. kul 8.30 am dah tercegat kat sana, beb! takpe-lah... gue tolong apa yg patut dulu.

Aisyah & Aiman berposing b4 pegi ke Tadika Sufi utk persembahan.

`Anak-anak Sufi' bersedia buat persembahan utk tatapan ibubapa.

Leader... tak lain tak bukan... my doter-lah! kat blkg tu Ustazah dieorg tgh pegang mic.

Persembahan depa terdiri drp ZikirX2 & hafazan serta nasyid. Gue tgk dak pompuan ok ler `maintain tone' sampai abih tapi bdk laki... he..he... makin lama makin tenggelam... lastX2 byk pulak gaye ultraman-lah, spiderman & mcmX2lah termasuk ler my boy nie...

See...? siap tutup telinga lagik! grrr...grrr..
Cenderahati dr Pengetua Sufi, Cik Shazlina utk Aisyah. (aisey... ada bdk melintas plak! kacau..)
Utk Aiman pulak!
Me & Shaz. Ekcelli ada tetamu istimewa dtg memeriahkan majlis iaitu... Catriona Ross. Die dtg atas jemputan `bakal adik ipar-nya' tu yg tudung hitam tur ler! Malu arr... nak amik pic ngan die... ntahapaapantah gue nie!

Sesi bersantai... abih jer majlis, gue nak balik ngan apa? hubby still kursus!

Adam sebelum... (puas pujuk pakai kopiah tapi takmo!)

Selepas! baju dah takde kena air oren...

Aisyah & her bestie cum `cousin to cousin'... Zahidah.

Dlm kul 2 kami blk ngan my sis yg dtg from Rawang coz that nite we had cousin's wedding. Ok, nanti kita tgk pics wedding plak!

6 comments:

Ida said...

Comey a depa 3 beradik nih....especially si adam tuh...tang perut yg tak tahan tuh...

Cik Puan Mimi said...

besar dan lapang tadika sufi ni kan.. selesa jer tengok..

macam2 aktiviti tadika ni.. bagus tu.. kanak2 pun siap berzikir dan bernasyid.. best la..

ala kenapa tak amik gambar dengan catriona?? rugi tau.. saya minat dia..

kamalina a.k.a aimi said...

hehehe...kelakar lak baca awak citer pasal suara bdk2 lelaki tu.... makin lama makin tenggelam... at last mcm2 karakter kuar...biasalakan.. nama pun boys....

haziq hari tu sepatutnya ada gak persembahan nasyid (sempena konvo kelas KAFA dia) .. tapi masa tu clash dgn event reunion saya.. so tak dptla tgk anak bujang saya bernasyid... :(

kamalina a.k.a aimi said...

re: lupa lak nak jwb soalan awak... casing yg tutup bulat kat atas tu ada jual kat kedai baking (area KL tu cuba tgk kat Bake with Yen)... kalau 100pcs dlm rm17 @ 18..ni harga KL... kat sini lagi murah rupanya (sblm ni sya tak tau, soh hubby beli kat KL).. bila dah beli, baru la nak compare price dgn kat sini, rupanya kat sini baru rm13 for 100pcs... kalau beli 1000, dah jimat dlm rm50... saya hari tu beli 1000pcs terus... nipun dah byk guna... tinggal sikit je..

B tw, dato' yg merasa kek saya tu, big boss my hubby la.. (hubby kan keje dgn majlis perbandaran temerloh).. so tu Yang DiPertua Majlis tula.... terkejut gak dgr dia dtg wedding member saya tu, siap mkn kek lagi..

farah amoi said...

hhhehehhe...awal nye sapai...
oo..skali ngan potluck
xde pon ambik gambar-gambar makanan
heheh

oo..aisyah lead nyanyi nasyid yea...
good gurl...mesti ibu bangga...
aiman pon nampak sonot
adam..kepanasan ker tuu?

Nurul a.k.a Riko said...

Nur..
Ayu betul Aisyah bertudung...shewweet betul.