Friday, 4 July 2008

Macam-macam Hal...

Kali nie gue nak wat mix entry.... hal budakX2! MacamX2 karenah... ada yg lucu, geram & tension pun ada! meh kita teropong satt....

**Aisyah & gigi susu-nya**
Dua hari lepas, ms I tunggu my doter nie back from school... Shaz (owner Taska) bgtau I yg..
"Aisyah ada surprise utk akak..." Alamak! surprise apa pulak nie?? Dlm hati gue dok pikir... ker No.1 hari tu... cancell? dpt kat org lain? Isshhh.. berdebar-debar gak! tak sampai 5 minit, my doter muncul and smile at me.... "Ya Allah... mana gigi kakak?Dah patah? kat school ker kat taska" bla...bla.... aku tak puashati coz takut die tertelan! apalah aku nie? pikir yg bukanX2! Dia smile jer.... "kat Taska ler ibu... pas tu kat kelas, kawanX2 Aisyah panggil nenek tua kat orang!" He...he... kali nie aku plak yg tergelak! macam-macam hal.... nie baru 1st time kakak `rongak' coz mmg selama nie... gigi die cantik & tersusun! err... tak mcm gue kicikX2 dedolu... tinggal tunggul ajer, beb!

**Aiman wrestling...**
Yg nie mmg aku HOT tahap gaban!!!! This is not d 1st time..... Kali nie, mmg full of scar in his face! Gue sedey biler die ckp kat aku... "sakit sgt ibu..." Mau-nya tak sakit! Tapi, aku nak salahkan saper? bdk yg bertumbuk ngan my son? aku nie jenis cool ... tak suka bisingX2 halX2 cam nie tapi... mmg gue sedey u! Bg aku... penjaga taska yg kena responsible... mksd gue, next time kena lebih careful guide dieorg! Dah namanya budak.... mmg suka gaduh! Ms die tido smlm, aku renung muka die yg comel tur... rase sedih bangat!! sampai aku lupa nak sapu minyak TYT. Apalah ibu 3A nie...

**Adam yg aktif**
FahamX2 je-lah... dak kecik ni kan dah dpt lesen jalan.... skrg dah laju dah! mcm nak lari aje... sib baik tak tersungkur! he..he.. tapi yg aku herannya, makin manja!! bgn tido jer... suh aku dukung, tak nampak btg idung aku jer... start melalak! aku mandi pun... tunggu depan pintu bilik air! camner turr?? grr.. grr... tension!

Wanna wish my frens.... Happy Weekend! Mesti ada yg plan nak shopping ker, nak beli kain wat tempah raya ker, (aku & hubby dah settle cuma 3A blm...) or bwk kids jenjalan! But for me.... TENSION lagi.... coz kena gi ofis on sat ada `Test-system' lagi! GEEERAAAAMMM!! the whole day plak tur! Then, mlm ada kenduri kawein auntie yg jaga Adam.... wat kat dewan! alamak... cam glamer jer majlis nie? So... gue tutup entry kali nie dgn photo anak buah kami (belah hubby) yg plg muda takat nie. Very the chubby one.... salam sayang from 3A.... muaaahhss!

Muhd Haziq Najwan Bin Mohd Nasrom... 3 months Old.
"Nie sekali tgk cam bola.. tapi dua kali tgk dah cam lampu disco plak!?" (kapsyen)

6 comments:

Kak Yong said...

ni yang best ni kalau anak dah ramai...:p meriah !!

Nur a.k.a admansyah said...

yong,
biler chem bulih dpt adik? bg die meriah sikit...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

aisyah dah gugur gigi susu yer? Sophea pon dah gugur gak...dah baper batang ntah..ni ada lagi yg goyang2..cumer gigi sophea ni cam maknyer gak,berlapis2...nampak gaya terpaksa la wat braces bila gigi kekal sumer dah tumbuh....

Nur a.k.a admansyah said...

tu lah br first gugur...mmg gigi die takde rongakX2, alihX2 `gugur' sendiri.
Her first-tooth (1 year) mmg tak tersusun but alhamdulillah lamaX2 gigi tu tersusun rapi dgn sendiri.

wati said...

Jom kita decor bilik 3A

Nurul a.k.a Riko said...

nur..
pagar anak aku tu..mmg dah rongak..srkg nie ...dah tumbuh baru..kdg2 cam nak ketawa tgk dia ada gigi kapak besar kt depan.