Sunday, 8 March 2009

Sukan tahunan SKWJ

Pesta Sukan Tahunan SKWJ telah diadakan pada last saturday dgn sederhana tapi meriah! Aisyah merupakan ahli rumah kuning dari tahun lepas lagi. BerkobarX2 die suh ayah die hantor pi sek pagiX2 tur... "sblm kol 7 yea ayah...!" he..he.. lepas ayah-nya tinggal-kan die kat school (sbb ingat acara die lmbt lagi & adikX2 pun x bgn tido lagi...), lebih kurang kol 10 baru kami tiba!

"Aikkk... acara mcm dah tamat jer bang?"
"a'ahh lah...ntahX2 acara Aisyah dah lepas! nie mcm acara bdk besar dah!"
" ye tak yea..."
Cari punye cari... jumpe Aisyah tgh mainX2 ngan best-fren-nya!
"Ibuuu... naper dtg lambat... acara bwk telur dlm sudu dah abih! ni jer yg Aisyah dpt.."
Sambil tunjuk kat aku satu pencil case. Dlm hati aku... mmg kemut adiah thn nie!
" Sorry yea sayang... ibu lambat. Apa kata lepas nie... kita pi tgk Upin & Ipin?"
"YEAAAHHHH.....!"
tu ler citer asal camaner kami leh bwk 3A pi tgk GENG. Aisyah tu... sib baik bwk baju spare kalo tak... dgn baju sukan tu ler! eke..keh...



Suasana SKWJ ms sukan tahunan tempoh hari.


Kawan sekelas... Dhamirah Irdina, (x ingat nama daa...) & Aisyah.


Sempat lagi 2 best fren nie main sambil nyanyi lagu apa ntah...


Tak lupa... Geng Upin & Ipin yg tak sempat masuk acara lumba lari.

5 comments:

izman said...

ha... tu la lambat lagi. nasib baik si asihah tu tak merajuk.

terer jugak anak ko yer, dapat menang hadiah.

Cik Puan Mimi said...

biasanya kalau ibu bapak lambat datang, mesti dah merajuk, tapi aisyah ni good girl la.. tak kisah pun..

amboi tinggi betul rakan sekelas aisyah tu kan..

~~ciklinn~~ said...

hahhahahah seb baik bawak tgok upin ipin... kalu tak mesti aisyah dah majukk ibu dtg lambat.....hehheheh

wah menang gak yer...

aimi @ kamalina said...

kira okla aisyah tak marah... samalah cam haziq.. kalau dha jumpa kwn2 tu, no hal punya...

mcm haziq punya sukan pun dah lepas... kitorang lagi la best nur... buat sukan tu hari sabtu..kebetulan masa tu saya byk lak dpt order kek... so, hubby pegi sorang je.. dia lak sibuk dgn "kedai" dia yg under contruction tu.. so, dia tinggalkan haziq kat sekolah (lagipun haziq tak masuk apa2 acara masa hari sukan tu).. dia dah confrim menang satu acara (50meter lari berganti2).. diorang dah bersukan awal seminggu sblm tu (buat time ptg waktu sekolah).. kira masa hari sukan tu, acara yg utama aje berlangsung.. the rest, bg hadiah aje.. agak2 awak paham tak saya citer ni.. kalau tak paham, abaikan ajela.. hehehe.. tu yg takde sapa pegi..

tapi pakcik dia ada la kat situ..sib baik haziq tak bising sebab kitorang tak pegi... hubby dorp by dia pg tu, pastu ada la jenguk kejap masa sukan tu berlangsung, then dtg balik masa dah habis.. around kul 12.30tghari.. hehehe.. tu yg takde gambar langsung..

ps: nur..nanti amik award yaa..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh..acara bawak telur pon ada yer? I tak penah bawak anak2 pegi sport day skolah diaorang, bukan aper...diaorang wat kat Kompleks sukan..pastu cikgu2 ni bukan tgk sangat budak2 nih...di biar je bersepah ntah ke mana2, kalau kat skolah tak per lagik,dah la anak2 ku kecit jer lagik....huhuhuh.