Tuesday, 17 March 2009

TAG - Bday wishes...

Sblm aku jwb Tag, gue nak tempek Award yg Sifu-ku ini bagi. Jeng..jeng... (susuei banget coz Tag BDay nie takde award)



My name 1st lak tur...

The rules :
1) Make a list of what u want on your birthday
2) The list should be 10 numbers
3) Post the image of this award to your posting (mmg takde!)
4) Give it to 10 frens of yours


1- Agak simple tapi coz my hubby or his real name is Mr Nazri ni jenis x romantik so... gue x penah dpt nie : Sekuntum Mawar Merah & sekotak Coklat! hu..hu.. senang cenggini pun susah ker nak bagi Yang???

2- Yg Skema lak... Nak umur pnjg coz nak tgk 3A (or maybe their adiks...)membesar dan berjaya suatu hari nanti disamping penuh dgn ilmu keagamaan... Aminnn.'

3- Gue sebenar-nya meng-impikan Bday party ala-ala taman gitur... tapi kalo tak dpt utk-ku, utk 3A pun jadi-lah! peh tur... nak jemput sumer gengX2 FP & Blog-ku... Meriah gitur! jgn lupe bwk adiah taw! he..he..

4- Nak adiah apa yea..? byk sbnr-nyeee... tapi kalo yg ini jadi kenyataan... aku tak mintak apaX2 lagi dah kat Mr Hubby! Nak umah beso... banglo ker semi-D ker.. yg pasti ada laman beso utk 3A main-main. Add sket... kat laman mesti ada swimming-pool taw! Mua..kha..kha..

5- Oleh krn yg No.5 tur ntah biler nak dpt kan? hmmm... dpt adiah tiket FREE pi travel seluruh dunia! ishhh... melampau tur! err... pi Europe musim bunga-lah! Nak tgk Tulip dgn mata-ku ini (mcm Nieza mum to Sofea bg aku lukisan cyber dedolu!)

6- Tak dpt jugak! yg ni-lah... pi Japan! Ini-lah satuX2-nya negara yg gue idamkan dr kecik! Tak tau naper.. maybe coz musim bunga dihiasi dgn bunga Sakura! yg takde kat negara lain (ehhh... aku bkn minah munge ler! lupa...)

7- Kalo obersi x dpt, dlm negeri pun jadi-lah! Nak pi 2nd Honeymoon jugak-lah... Susah sgt nk pikir, pi Tioman same mcm yg 1st dolu! hmmm... romantik-nyeee! Jauh dr hiruk-pikuk KL and `lari' kejap dr 3A... boleh?

8- Tingin nak KAYE! takde ler sapai milionare... muleh pegang duit manyak & hantar my parent ke Tanah Suci & simpan utk hr tue aku (coz maleh nok keje doh...) Nak dok umah manage 3A pi school hariX2.

9- Yg AMAT PENTING... kesihatan yg baik! Fyi frens... smlm aku pi X-Ray chest aku coz selama nie aku batuk & selsema berpanjangan! (stop kejap... ada balik!) Br amik result td (kol 11 pg on 18/3... N3 buat mlm td tapi aku continue hr nie)Alhamdulillah... CLEAR! Doc kata maybe ANTIBODI aku yg lemah. Frens, any suggestion?

10- Harap yg nie jadi kenyataan sblm dtg-nya BDay aku thn nie... AKU NAK TUKAR KEJE!!! seriesss... aku dah boring tahap GABAN dahhh kat O** nie. Tolong-lah...

OK sifu... dah siap! Kena Tag org lain ker? ok gue nak Tag geng Blog yg baru ku kenali cum my follower! 4 cukup ler... Zasss to:

Akim85(ko buat yg ni je-lah... abaikan yg dulu!)
Eina
Lynn (mama Dhiya Qistina)
Syasmeen

5 comments:

aimi @ kamalina said...

huhuhu...... pantasnya buat...bijak lak tu letak award yg saya bg sekali... hehehe..ganti award yg mmg takde tu kan...

nur... saya rasa kan, org yg lahir bln 9 ni mmg tak romantik... samalah cam hubby saya... dulu sy pernah sound tak dpt bunga, dia bg..tupun lepas kena sound.. ada la 2 kali je dpt munge 1 jambak ni...pastu dah takde... hehehe..takpe nur.. yg penting...kasih sayang yg berpanjangan... semua ni mana blh dibeli kan.... duit byk, kalau hati tak senang pun, tak best gak... jarang la saya tgk yg duit juta2 ni, family diorang happy.. byk sgt kes dah belaku dpn mata.. tu yg takut.. hehehe... so, bersyukurla dgn apa yg kita ada kan.. hehehe.. (saya tau saya blh cakap dgn awak bende cam ni sebab saya rasa hati kita lebih kurang.. hehehe... naluri seorang perempuan..) :D apa saya mengarut ni???

Cik Puan Mimi said...

oo dulu awak honeymoon kat tioman ker.. sama la kita.. awak duduk mana ? saya duduk kat Sanglang.. paling hujung sekali.. penat naik bot.. hehehe

ala nur, jangan kata hubby awak jer tak romantik, hubby saya pun sama gak.. tak pernah bagi bunga masa besday.. sedih sangat rasanya

Nur a.k.a admansyah said...

agak-nye... betul-lah zodiak ni yea? bln sama, perangai pun nak sama daa...

Aimi, sy setuju banget psl harta & kasih sayang tu! sememang-nya sy bersyukur dgn apa yg allah kurnia-kan ini.

ehhh.. Mimi, yr hubby pun x romatik? maybe coz die lahir thn same ngan sy kot! sabo je-lah awak..

Jue said...

nur....wah, byk yer impian....sy pon teringin nak gitew gak nur sebeno yer. Kalo dpt laaaa, bahagia kan...

re : abaikan la ckp si aimi tuh, sesuka hati dia jer nak kata 'pembawakan budak'...tak cek pon lg tau, cuma dok citer2 jer ngan dia, abih dia announce kat sema org...hampehhh btol

izman said...

jangan la tukar keje, ekonomi tak menentu ni. kalau nak berenti, jadilah boss sendirik.