Friday, 3 April 2009

GeraM... MaraH... SediH...

Kali nie... aku betulX2 GERAMMMM. Marah tol aku ngan anak dara-ku nan sore nih! Ms balik keje td aku betulX2 HOT sapai takde MOOD nak masak! errr... tapi aku masak juga-lah... lambat sket je!

Gue sepatut-nya buat N3 KHAS utk die sbb nak update psl EXAM Sek Agama die tapi... terpaksa gue dahulu-kan dgn STORY TERGEMPAR INI.

Pagi tadi dlm keter, si Aisyah ni mintak duit ngan ayahnya utk bayar yuran PIBG. Aku berat hati nak bagi coz... RM60 hengget. TAPI, ayah-nya bagi jugak dgn alasan Aisyah takkan salah guna & malas nak gi pejabat sek lenkali semataX2 utk byr this yuran. So, aku mengalah... DIAM SHJ.

Petang dlm keter kami tanye 'kakak'.. dah belum yuran PIBG tu, then die kata cikgu X dtg. So, byr on monday-lah. Oleh krn besok-lusa kan cuti weekend so ayah die mintak blk duit tu & tetiba jer die nangis!

"Duit dah hilang....!" terkezut badak gue....

MOTHER INSTINCT! gue dah agak dah.... patut-lah aku rase memang tak sedap ati nak bagi pg td. Memang TERUK Aisyah kena `torture' dek kami.... err... x rotan or pukul taw! cuma... BERSYARAH jer! Setelah kami siasat & call nursery die... mmg AISYAH DIDAPATI BERSALAH KERANA DIA YG MENUNJUK-NUNJUK KAT KWNX2 BHW DIA ADA DUIT BYK! SIAP TAYANG WALLET-NYA..... MARAH TOL AKU DGN SIKAP ANGKUH CENGGITU!!! mmg aku xleh terima...

Yg membuatkan aku MARAH ialah... sifat Ego & menunjuk-nunjuk tu-lah! peh tu X nak say SORRY coz takut banget kat ayah die!

GERAM sbb die x ngaku dr awalX2... sapai umah baru citer! at least aku boleh tanye kwnX2 die kotX2 ada terjumpe duit tu kat nursery!

and aku SEDIH sebab `pandangan' aku x diterima oleh anak-ku mahupun ayah-nya! (bkn sbb duit hilang!)

Frens, aku siap cadangkan nak letak duit dlm envelope & staple so duit X cicir! Lagi satu... aku dah bgtau hubby awalX2 yg kami sepaptut-nya byr terus pada cikgu bukan bg thru anak! TAKDE SIAPA NAK DGR CAKAP SEORANG IBU/ ISTERI ini. Aku betulX2 sedehhh....

7 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

sabar2....kalau aku pong hot jugak,tp biasa aku kalau bagi duit bebanyak camtu, aku buh dalam sampul lah, cam sebelum ni dok bayar yuran skolah tadika dulu, mmg aku bagi je kat anak2 aku suh bayar kat cikgu...alhamdulillah...selamat la sampai ke tgn cikgu dia,
cume baru2 ni aku hot ngan Sophea sbb dia bagi spek dia kat kawan dia...aduhai....kena la bebel ngan aku n ayah dia..mujur la esok nyer kawan dia bawak balik spek tu n bagi kat dia.....aku mmg geram lah! hehehe....

.:nhalilah:. said...

sabar kak nur..
hopefully ni jadik pengajaran buat aisyah.. btw, betul kata akak tu.. mother instinct selalunyer betul.. kalo kita rasa lain je.. mesti ada something yg terjadi..

aimi @ kamalina said...

ADOILA nur..saya paham perasaan awak.. saya pun sama dgn awak nur..mmg tak confident kalau nak bg duit thru anak...sebab tau jela kan..mcm2 blh jadi..

Apa yg blh saya katakan...BERSABAR jela... saya tau mmg kdg2 kita geram kalau pandangan kita tak diendahkan..sebab normally MOTHER INSTICT is VERY STRONG!!! kalau kita rasa tak sedap hati, mesti ada je sesuatu yg bakal terjadi kan.. hmmm... takpelah nur...anggapla ada hikmah disebaliknya (ni utk membuang perasaan geram, marah + sedih tu)... learned from mistake...

hmmm...Aisyah bawa wallet ya??? Haziq mmg saya tak benarkan bawa wallet... sebab saya tau nanti mesti akan hilang duit2 dlm tu.. pernah gak dia try nak bawa dlm diam, tp kantoi..mak saya report, coz mak saya ternampak, cepat2 saya suruh mak saya ambik wallet tu... So, dia akan bawa & simpan RM2 dlm poket jela... maybe dah darjah 4 baru blh bg bawa kot..

Apa2 pun nur...COOL.. hope semua dah ok by today... sori lambat jenguk...bz dgn baking... :D cheer up mommy...

Zanna_MamaBatrice said...

alahai aisyah...
sayangnyer RM60 tu hilang camtu jer sayang.....

sabar kak nur
nak buat camne...benda nak jadi
bebudak nie mmg camtu agaknyer kak
bila dia ada something yg kengkawan dia xde...tu yg dia rasa nak tunjuk kat kawan2 dia tu...
cikgu nursery x pantau ker kak...kalu dah tahu aisyah bw duit byk2....

xpelah....next time beringat plak kak yerk

betul tu kak
kekdg para suami2 nie...x mau dgr pendapat isteri depa

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

sabar nur, nak buat camana benda dah jadikan.. memang betul kata awak, kalau naluri seorang ibu tu, jangan la disangkal. kalau rasa tak sedap hati ada la yagn tak kena..

next time kena la beringat, samada duit tu masukkan dalam sampul or kita sendiri yang kena pergi bayar kat sekolah.. kena la korbankan masa sikit. apa pun jangan susah hati lagi tau..

aimi @ kamalina said...

nur..masih marah?? masih geram?? masih sedih?? cheer up k?? jom singgah my blog..ambil award... :D

ibu 2AZ said...

sabar bbnyk ek k.nur..
biler anak dah sekolah, hal cenggini lak..ermm tuh ler..pasni kene jadikan nih as lesson kan..