Sunday, 12 April 2009

Result KAFA Aisyah

Huhh... aku tak puashati dgn tenet mlm nie. Ade ker patut gue x leh sign-in blog kesayangan gue nie...? MARAH tol gue... sib baik leh use Mozilla. Oleh krn MOOD pun dah lari, meh kite ZOOMING result sek agama anak dara-ku ini.

AKHLAK : 50/50 (One & only full-mark in class!)
JAWI : 49/50
BAHASA ARAB : 46/50
TAUHID : 42/50
MUQADDAM : 42/50
KHAT(tulisan): 35/50
SIRAH : 18/50 (bkn die yg lowest, highest cuma 25 jer!)

Korang nampak tak yg last tur??? mmg tak boleh dimaafkan... really frust! teruk bebenor si Aisyah nie subjek Sirah. Biler aku tanye naper jadi cenggini? Dia bagitau aku takde reference (kena cari sendiri ceritaX2 kisah Nabi), cikgu cerita kat depan tapi muridX2 bising so die x concentrate (fyi frens... total student dlm class tur 49! just imagine) and... biler aku tgk all Q's... mmg agak mencabar! TAPI, dlm diam... aku respek gak kat my doter nie sbb baru msk 3 bln sek agama but dah lancar baca jawi. Even sumer soklan peksa nie dlm bhs jawi sedangkan aku sendiri... errr... merangkak-rangkak beb!!! SAME WITH AIMI... aku salahkan diri-ku sbb tak belikan buku rujukan luar! sian die....

Ops! korang nak taw Aisyah dpt no brp? he..he... nak tergolek bila dapat tau! Bkn sebab aku `menaruh harapan' tinggi utk die TAPI die sendiri yg `OVER_CONFIDENT'..."Aisyah rase... boleh dpt NO.1 ibu..." Jawapan-nyer....

NO.10 (mcm Ben10-lah pulak!)

Whatever it is, aku bersyukur sbb die dah cuba yg terbaik but of course for the next-time... "Ibu don't wanna see like this again, ok?"


Thanks to Aimi sbb tak pernah jemu memberikan daku AWARD... Tengkiu Sifu!
(actually die bagi aku yg kat bawah nie ajer... but... aku `angkut' sumer sekali kat N3 tur! ahaks... tamak-nyeee aku....)



4 comments:

farah amoi said...

salam kak
nih dah dtg ni
alahai majuk plak akak ku sorang ni
hehhhe
akak, tul tuh
saya pon naik malu jugak bab baca jawi nih
saya pon merangkak jugak
sbb jarang praktis kan...

omg...rm60 ilang ntah ke mana?
aiii...xde rezeki tuh!
memang x leh trace ke? ilang atau misplace?
adoooiii...byk tu

xpe kak
saya pon dpt pangajaran dr citer akak tuh
nanti kalau nak kasi duit yuran
bih baik korban masa x sapai setengah jam je...utk g bayar kat guru dia direct
dr bg duit kat dak kecik tuh

ye la kak...gaji saya sejam pon..x sapai rm60
:)
so, dr rugi rm60..korban masa setengah jam itu x ngapaaa....

kak, SSPN tu memang bagus kak
tp saya terpikir..
ade kah jumlah yg kita dpt tuh nanti
akan ber-nilai' ngan taraf hidup kita pd masa tu
saya takut nilai sbyk tu pd masa skang
dah jd ciput pada masa depa
walaupun di beri dividen

Darwisy pon ade akaun tuh
kami deduct trus dr gaji
tp daNi plak saya labur kat satu perlaburan lain
niat d hati nak compare sok-sok..mana yg lebih bernilai

tp kak...apa pa pon
menyimpan ke...melabur ker...
memang bagus utk masa depan

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

alhamdulillah result aisyah memberansangkan jugak.. hopefully dia boleh improve subjek sirah tu..

saya suka baca jawi.. dari umur 9 tahun dah boleh baca jawi untill now.. orang johor cam saya ni kalau tak tau baca jawi malu jer tau.. heheh

aimi @ kamalina said...

okla tu nur...nak angkut semua pun blh... hari tu yg atas tu saya tak pass sebab award tu dah lama..takut org dah lama dpt.... tapi kalau awak blm dpt, ok je nak ambik..dialu2kan.. ahaksss...

nur... samalah kita kan...kdg2 terlepas pandang...tu yg bdk2 ni tak blh nak perform...takpe..we learn from mistake.... kdg2 kena gak jatuh utk bangun semula... (ni ayat2 yg org pernah bg pada saya la)... bila fikir semula, ada benarnya kat situ...kalau everytime on top, nanti bila terjatuh sekali, tension tak keruan.. tul tak??

apa2pun congrats to Aisyah... work harder next time ya..auntie tau Aisyah blh buat...

Wanida said...

tahniah kak...anak2 akan mmg bagus2 la...bg mkn apa yek???