Tuesday, 30 June 2009

Result PKSR 1 Aisyah : Satu kezutan!

Last saturday is a `Report Card Day' for most of the school area KL (coz aku dah survey thru my ofis-mate!). Nak kata aku berkobarX2... tak jugak sbb nie dah 2nd time pegi ngadap cikgu kelas my doter. Cume yg aku heran-nya, result kertas peksa cuma 2 yg Aisyah bg tgk... yg lain katanya "belum dapat!". AlihX2 cikgu dah jemput tgk result! (biasa-nya cikgu suh kita semak dulu kertas peksa tu if ada mistake or salah kire...). Heran jugak gue...

Sampai skool around 10 a.m... mak aii ramai-nyer mak bapak tgh tunggu turn! Nak tak ndak tunggu ler till kul 12 taw! (Berasap ler jugaks... sapai ayah best-fren Aisyah, Dhamirah blah tanpa amik result! sian die... sbb mak depa takde, adik kecik lak ngamuk nak tido... nak wat camner, kan?)

Sampai turn kami, ehh... byk-nyer buku thn nie. Buku Adab Belajar... Yg putih tu satu BM & satu BI. Camner penguasaan anak kita dlm subjek tu & progress die dlm kelas. Alhamdulillah... BM 97% & BI 94%. Subjek lain pun avg jer cuma lowest is Muzik 75%! heh..heh... takpe, gue pun takmo kakak minat mendalam ngan muzik nih!


Yg kaler merah tu... record result exam Aisyah. Meh kita tgk...


Nampak tak frens...? Amat mengecewakan daku! highest is 98% and the rest... 80's something. No subject score 100%! Berulang kali aku ckp kt die... "Make sure all subject 90% and above!" but... Sedih-nyer aku.... Tgk percentage die lak... 88.8% ajer!!! Last sekali... tgk no. brp tur.... NO.6 you!!!


Sajer nk letak result lepas... Ujian Formatif 1. Tgk-lah & compare... satu penurunan yg agak ketara,kan? even takde No. tapi aku puas hati but this time... aku betulX2 HOT MAMA! Kowang tau naper? sbb die sorok sumer kertas peksa! Lagi ler aku hot, kan??? Grrr....


But, aku patut bersyukur.... My doter masih score 5A. Overall attitude & concentration dlm class pun OK (cikgu Azlina cakap ler...) cuma... banyak sangat `sembang dalam kelas!' Neway, sumer tu dah kena warning kat gue... Next time, No Way! Takleh mainX2 lagi dlm class, k? ops... best fren die, Dhamirah Irdina is the Champion! Congrats... nampak-nyer Aisyah kena pulun habisX2 lepas nih!





8 comments:

izman said...

Pergh! excellent. tahniah. moga pencapaian ini berterusan.

ada apa2 rahsia ke? bolah kongsi?

Jue said...

nur...ok lg result aisyah tu, still bley maintain 5A. My Adam....lg la teruk yer....makin lama makin malas nk belaja nmpk gaya yer....

yong ibu chem said...

tahniah! cayalah!

harap2 cik chem nanti pun gini gak...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

rilek la Nur...sbb ko hot mama tu yg anak dara ko sorok kertas peksa...dia takut ko marah...ko nak ke anak ko takut2? bagi result Aisyah masih cun...excellent dah tu...dapat 5A...jgn di stress2 kan anak...takut nanti sbb dia stress lama2 makin drop....dia dapat nombor baper itu tak penting sgt..yg penting result utk each subjek menten distinction. Tahniah Aisyah !

Nurul a.k.a Riko said...

Nur..
Well done to Aisyah. U as a mom, should be proud of yr doter tawwww.

Bijak aper...5A tu. Kena maintain sampai darjah 6 tawwww. Nko jgnlah mare kt Aisyah cz dia baru jer standard 2.

Siyan pulak aku baca yg dia takut nk tunjuk her result exam paper kat u. By rite, u should encourage her to do better nx time..yg penting u kena puji tawww Aisyah cz dia dpt all distinction. Kira amik hati dia atas pencapaian Aishah yg memberangsangkan.Kasik dia semangat. Pasal percentage I rasa ok lagik cz Aisyah dpt sumer A kan..well done Aisyah!

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

nur, saya rasa dah ok dah tu keputusan tu.. insyallah next year aisyah akan baiki keputusan tu

saya rasa aisya takut bagi awak tengok result paper tu sebab dia tau awak terlalu nak dia dapat keputusan yagn cemerlang, tapi dia tak dapat.. so better next time jangan push sangat .. insyallah dia akan improve

Helmiyani said...

perghhhh!! tere nya aisyah... hopefully maintain sampai upsr... amin...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

eh nur..how come saya miss entry ni??? so sorry sebab tak komen...tadi tgk your latest entry..pastu cari pun scroll cari yg entry sebelum ni...

eh nur...result aisyah tu much2 better than haziq...at least still 5As...Haziq saya yg menjunam jatuh.... mana saya tak hot.... rata2 saya tgk...oklagi la result bdk pompuan compared to lelaki...boys ni suka main byk.... tu yg teruk tu... takpe Aisyah... pas ni score lagi ya..

So far, sib baikla Haziq bg saya tgk kertas exam dia w/pun seteruk mana..siap cakap awal2 tu..."ibu jgn marah ya..Haziq dpt markah teruk ni"... hmmmmmm........saba jelaaaaaaa....