Monday, 31 January 2011

Serasi Bersama : Jawapan

Frens... jawapan utk serasi bersama adalah... No. 8 je utk GUE! hahaha.. Dan pemenang-nya...TIADA! tapi yang hampir tepat ialah.... http://sofea-alisa.blogspot.com/ Cik Riko a.k.a Nurul my truly BFF.

Sbnr-nya, gue mmg reka sumer tu utk Mr Hubby supaya korang kenali die sbg seorang suami yg penyayang, byk bersabar, suka buat keje rumah, MEMANG CEREWET pasal pakaian dan TIDAK ROMANTIK SBNR-NYA! hehehe

Gue malas??? Jawapan-nya TIDAK sama sekali... kerana gue tidak senaraikan list `duty' gue di rumah. kalau nak tahu... Siapa yg selalu...

1- basuh toilet?
2- masak?
3- basuh baju 3A?(letak dlm mesin daa...)
4- lipat kain?
5- tidur lambat? (sbb wat keje rumah-lah....)
6- suka tgk movie?
7- suka baca buku?
8- membebel? (kalo dh nama-nya pompuan cik oiii...)

CUKUP!!! dah ler... Yg penting kami serasi dlm kerja rumah, menjaga 3A, menjaga keamanan rumahtangga hingga kini dah mencecah 10 thn daa... Alhamdulillah.

So frens out there... korang mcm mana? Mesti-lah serasi.. kalo tak, mana mungkin bisa hidup berdua? iyaaa... gitu... (wokeh, nak continue sinetron SCM jap!) Daaaa.....

3 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekekek, cayalah en. asben kak nur!!!
mmg serasi bersama, matching sgt!

Nurul a.k.a Riko said...

Cayalah utk diri aku! Sipi2 ajer nk betul kan laling.

Aku dah agak..yg no.8 tu mmg konpem nko.

Jadik ibu nie mmg kena RAJIN kan...w/pun kita nak rehat & nk bermalas-malasan..kejap.. tapi kadang2 mata kita nie mmg TAK TAHAN nk tgk menda yg bersepah.

Kalo kita rajin...kita buat...or tak pun...petua aku...PEJAM Mata or TELAN ajerlah...betul tak?

Nur a.k.a admansyah said...

Leily:
ngko mmg terror gaks dik! sbb mcm tau jer.. yg asben akak byk involved keje umah! hehehe

Nurul:
N3 nie.. sajer cover line aku beb! kang kome kata aku malaz lak! hehe
Oo.. ittew petua hang ekk! ok.. aku cuba telan! hmm..