Friday, 18 February 2011

Bz.. Tension!

Sorry geng... punye ler lama monday-blues aku... tup tup sapai friday dah! hahaha...
Mmg aku tension sket this week... keje mcm aku nie, STRESS kalo CONTROLLER mintak client settle CONTRA LOSS! seriussss.... bkn senang nak liase with client yg dah byk `berjasa' contribute the brokerage... biasa-lah kan ada profit, adalah contra loss! tang c/loss tu yg tak sedap-nyeeeee!
Mon : CCSD (controller) dah remind utk force sell the share. So, aku merayu `on behalf client'
Tue : cuti. restt....
Wed : "Please get the letter if the client want to extend" CCSD.... haiyyaaa! manyak pressure mak cik ini lorrr. So call client... ckp besok!
Thu : Client call ada kt KLCC.... so bwk draft letter to get him to sign. Fuhh... ingat dah ok but CCSD REJECTED. " Only the acc holder can sign!" OMG.. he's only authorize person...
Fri : 8 am.. reach ofis, print surat (tukar nama beb...) terus heading to Jln Ipoh. Kol 9.30 balik ofis.... Alhamdulillah settled!!!
Satu kes br selesai..... c/loss yg laen mcm maner mak cikkkk??? haiyaa....

3 comments:

umi ameer said...

tensennyer keje you cik nur ooiii.. hihihi..
tapi dah keje, kan.. nak tak nak, kena redha sebab dah tanggungjawab kita, ibadah kerana Allah.. ye tak?

akak bacapun akak rasa.. waduhhh, tensi nih..


http://see-if-i-really-care.blogspot.com/

Nur a.k.a admansyah said...

tengkiu Umi Ameer...

Tu-lah.. dah nama-nya mencari rezeki. kenalah redha!

salam perkenalan...

Nurul a.k.a Riko said...

Haiya...manyak susahlah samer ittew mcm kan.

My advice ---> u kena be strong! Aku rasa clients nko pun paham kan dgn konsep 'high risk high return'...kan beb!