Thursday, 30 August 2012

Jamuan raya Vs Open House

Ehh... bkn mende sama ke? hehehe Biasenya jamuan Raya lebih sinonim utk ofis dan `Open House' tu mmg kt umah-lah! Uols mesti byk dpt jemputan JR & OH kan? So, puase... puase jugak tapi bile ade jamuan raya ke... open hs ke... off-lah jap ekk!

Today, I ade jemputan mkn ngn boss a.k.a luncheon with COO (ala2 mkn2 raye ler tu!). Nx week 12th Sept plak JR ngn utk Dept (sponsor by mgmt). Yg pot luck Raya pun kami plan nk buat gak utk suke-suki... date tk tetap lagi tapi `List Menu' dh ada. Ade rendang (wajib), kuah kacang, nasi impit, kuah lontong, lemang (sure beli nyer), puding, beehoon (eh! mcm x match plak), buah2an, air 2-3 jenis. I plak volunteer wat pulut durian, ok tak? hihihi... sbnrnya aku penah wat sekali dua jer utk hubby! ntah mcm mn nk wat utk jamuan..... Ishhh.... risau nk tgk hasilnya nanti.


Wokeh... ni buah tgnku utk kwn2 ofis! Biskut raya yg ditempah KHAS dr mak su ku. Mmg spesel habih-lah... Tokeh kuih yg dh berthn2 berkecimpung dlm dunia masakan, kuih2, kek, pasta & apa2-lah yg bersekutu dgn-nya! Meh tgk....

Yg ada `love' kaler putih tu fav Aisyah! Yg love bwh tu... I suke sbb perise oren. (Jgn tanye nama kuih boleh tak? I tak ambik potttt... huhhh)
Yg tlh dipilih2 utk dak ofis. Ade 2-3 bekas lagi yg I patut letak tp... takde ms lagi. Puasa kan sebulan..... ye dak??? hihihi

7 comments:

anne rafei said...

awakkkk.. nak ajak awak datang umah ni. tadi dah bagi alamat kat aiman. mintak2 tak konyok bila sampai kat awak. hahahah.. hopefully my husband boleh catch u or your husband petang ni. datang tau!!

.:nhalilah:. said...

nampak sedap kuih raya tu kak.. kuih raya kat umah byk yg dah tinggal separuh bukan sbb org datang raya.. tp kitorg anak beranak yg makan...

Nur a.k.a admansyah said...

Su anne,

Iye ker? NAK NAK GI UMAH AWAK! Bestnyer dpt jumpe...

Halilah... mmg sedap & halus buatannya! tp... kami ank beranak mmg KURENG mkn biskut (terbalik ngn awak!)

Nur a.k.a admansyah said...

Su anne,

Iye ker? NAK NAK GI UMAH AWAK! Bestnyer dpt jumpe...

Halilah... mmg sedap & halus buatannya! tp... kami ank beranak mmg KURENG mkn biskut (terbalik ngn awak!)

Nurul a.k.a Riko said...

My BFF...

Macam familiar jer sumer biskut tu kan...mmg sedap Su punya biskut.

Cho Zila said...

best gak HQ yerk.. kita takderlah... lagipun tak ramai...

aku tak bawakpun kuih raya kat sini... malaih.. budak2 kat sini diet2 belaka...

Nur a.k.a admansyah said...

DIET? mcm ko? selamat ler baget ko beb... hahaha