Monday, 11 January 2010

Careless...

This is the word that we normally use to cover the mistake, right? Certain mistake can be forgiven if u done only once but what happen if you do again... and again??? It's a CARELESS right? but what happen if the careless is something that not acceptable? dangerous case wooo... It's happen to me.

Case 1 :

Balik dari shopping (ker pi jalan umah member... tak ingat dah!). Dalam keter..
hubby : Mana kunci rumah?
Gue : ehh... td awak bg saya ker? (buatX2 tanye sbb tak tahu mana letak!)
hubby : Ms kuar td kan awak yg kunci, ambik brg tertinggal.
Gue : a'ahh ler... (buatX2 cari laks! sbnr-nyee tak ingat langsung!)
hubby : takde ker? pakai kunci spare ler...
Gue : Ok.. (fuhh... selamat!)

Bila sampai depan pintu apartment...
hubby : Ni... apa nih??? (sambil tunjuk kat segugus kunci yg tergantung kat grill...)
Gue : ops... sorry! (Masya-Allah... naper aku buat mistake cenggini...)

Case 2 :

Berlaku on last sun (10/1/2010). Biasanya mmg Mr hubby yg kunci keter coz die driver but that day Adam tido so... die pangku sampai naik apartment. Gue yg kunci...
Pagi td nak anto bdkX2 gi skul...

hubby : Mana kunci keter awak letak?
gue : kat atas microwave ler... (tempat biase ler konon!)
hubby : saya tanye nie... sbb takde kat sini ler...
gue : jap... saya tengok. (alamak! `hilang' lagi ker??)
Mmg tak jumpe. So kena pakai spare key. But lepas anto Aisyah n Aiman, kena patah blk umah coz gue tertinggai hp (yg nie byk kali daa...). Gue rase mcm maybe tercicir so dok hendapX2 kat pos box and.... MASYA ALLAH.... dekat sudut tangga tur terpandang gue satu kunci yg mmg familiar. Biler gue ambil and try tekan button.... tuttt!! keter kami yg respond.

Soklan : Laki maner tak marah???
Soklan lagi : Cuba fikir... apa akan jadi kalo kes 1 tur org msk umah? kes ke-2 laks... org jumpe kunci & tekan... bwk keter lari lorrr!!
last soklan : Boleh dimaafkan ker idak... mistake or this kind of careless???

Maaf-kan daku...

6 comments:

akim85 said...

Wahhhh.. ni memang betul2 mengharu-birukan...ore pun kadang2 macam akak gak..selalu sgt lupa. Macam bln lepas ore baru jer guna 'lrt kad bulanan' dlm seminggu kot tetiba hilang tak tau letak kat mana. Tak ker menyusahkan ore tak pasal-pasal rugi 100rm kan....

Nur a.k.a admansyah said...

Teruk... teruk... teruk! (version Upin Ipin)

Kita kena ubah perangai buruk nie.. kan ker dah thn baru!

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

salam kak nur..
huhuhu, bahaya btol kalu careless segugus kunci tu.. addoy. nevermind dear, blajar dr kesilapan la kan. sy ni jenis was2, kalo nak kuar rumah, 2,3x pegi dapo, makesure x masak pepe. takoot.. mak sy kate kalo org mencuri die amek yg die suke je.. tp kalo api habis die sapu licin.. :(

D.I.L.L.A said...

ishh bahaya ni... pasni sure kena beringat sakan.. salah sorang kena peka.. i rasa mmg i ni dah cukup pelupa nampaknyer anyah lg teruk...
sib baik org x masuk umah kann.. salah satu sbb lupa maybe sbb kalut kot pagi2 nak hantar aisyah, nak g kejer lg.. tp case 2 tu weeknd kannnn...???!!!

kamalina a.k.a aimi said...

salam nur........... sori lama tak singgah...don't wori w/pun saya tak berblog, tpai saya akan still visit awak...

nur..nur...apa jadi tu??? mmg mistake yg sgt2 cuai... giler tu nur...kalau org nampak, mmg terus blh masuk rumah @ curi kete korang..ish ish ish..saya lak yg selalu buat mistake ni my hubby.... dia lak selalu lupa kunci rumah @ grill @ kete time mlm..bila pagi, saya tgk je tak berkunci..HANGIN kan??? dahla saya ni jenis yg PARTICULAR... bygkan kalau tak kunci umah, org blh masuk je..blh mati katak gitu je kitorang ni.. huhu..

Apa2 pun harap pas ni, hope takde lagi kecuaian sebegini...mmg scary la..nasib baikla tak apa2 kan....

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片