Monday, 28 June 2010

CutiX2 @Genting

Cuti dah abis, sekolah dah mula. Dah start penat berkejar... hehehe.. Kowang gi maner ek? Hari tur.. ibu ada amik cuti teman 3A. Tp kire ok gak-lah.. sbb kami leh tgk CERIA puasX2! Then ayah pun hariX2 bwk kami blk awal dr Taska so... dpt tgk citer Ultraman. Besssttt... Ujung minggu lepas, baru-lah ayah & ibu ajak kami pi Gunting (ops... tu bhs Adam!) Genting Highland. Jom tgk percutian kami nie...

Waktu tu pagi lagi... dlm kol 9, memula ingat nak naik bas jer tapi... ramai sgt org n kena tunggu sapai kol 12 br leh beli tiket. So, ibu ckp... bwk keter je-lah sapai cable car! Hooorayyy... 3A tak sabar nak naik cc tur...
WajahX2 ceria dlm cable car or... Gondola terpanjang di Asia u! Aiman tur senyum paksa... sbnr-nye die takut!! hehehe

Ayah plak amik pic! Awat Adam tur masam jer... (p/s: abaikan uncle kt blakang ibu sbb 1 gondola kena muat 8 org)

Gambar romantis ibu & ayah... pandai tak Aisyah snap?

Naik kuda yg pusing nie... Adam tak nak sbb takut!

Mcm hebat tapi... kecik jer Dinasour kt dlm nie...

Ibu & Adam... (bdk kecik sorang asyik nak berdukung ajerrr... grrr!!)

Jinak sungguh T-rex nie... kamcing ngan ibu I tell uuu!

Yg nie besttt... rase mcm bwk Formula One plak! ekekeh...

Laa... awat Aiman pi langgar kakak nie??? lesen tak pass lagi nie...

Kali nie, Adam join. Sonok... 2 round kami naik! hehehe...

Xtvt mencuba nasib... yg nie kena byr extra RM2 utk token. 5X cuba... sumer tak dpt! fruuuustt... kalo sangkut yg ada no. dpt teddy bear! lagi beso no. lagi beso TB tur...

Manjer tol Adam & ayah-nyeee...

Happy face Aisyah & Aiman. Gajah comel nie naik turun.... bestttt!!!

Yg nie plak... kununX2 naik kuda.
Lagi tinggi naik, lagi gayattt....

Tea Cup! penaja-nyer Ribena... Game ni-lah yg meng-spoil-kan mood my hubby coz lepas abis jer terus die nak muntah! terus ajk blk even lom kol 3... Kami pujukX2, ok-lah... kami boleh main but without ayah 3A! Nak suh tangkap pics pun die tak mo... ishh!
Continue... naik aeroplane laks!

Bakal pilot suatu hr nanti... hehehe

Last but not least... muka org fening!!! Anyway... thanks to my hubby coz sudi bwk kami jenjalan. Lenkali... layan kami lagi yea ayah...??

4 comments:

Nurul a.k.a Riko said...

Wow...syioknyer gi cuti2 GH. Aisyah sweet ajer...rambut dah panjang.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

fuyyooo..
alahai, lomantika di amor la kapel tu..ngengenge
sonot op, enjoy abes 3A..
aritu sy n family byr saje je masuk kt outdoor, x sempat nk main psl q up sket punye panjang lol.. huhuhu, menciiii..
tingin nk pi lg, nk try ejas ticket voucher ngan mama tisya kalo still available.. =)

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah bestnya nur, naik genting.. anak2 pun dah besarkan so memang senang la nak handle ke sana.. puashati anak2 boleh naik semua kan.. aisyah dah nampak besar.. darjah 2 kan dia..

Aimi said...

wah bestnya pi GH...dah lama tak naik sana...tiap kali naik je, mesti outdoor ada problem..hujan la, kabus tebal sgtla... kali ni saya lak tak blh nak beria2..dah bawak perut... hmmm... apakan daya... awak bestla nur..nak jln2 pun dah senang, anak2 pun dah besar...

ehh..yg aiman & aisyah naik tu, tak seram ke?? tu utk bdk2 ya?? berani dia yaa?? saya tak pasti la kalau haziq berani ke tak... tapi kalau roller coaster dia berani..siap naik beberapa kali lagi (yg indoor punya la)..