Tuesday, 20 July 2010

TENSION....

Masalah lagiiii.... Sbnr-nya gua nak tanye pendapat uolls ttg laptop gua nih! Citer psl laptop gua... Sedey beb!!! Dah anto baiki pun rosak jer memanjang!

Setat beli on Jan 2009 rase-nya betulX2 pakai 6 bln jer... terus ada problem! ON and OFF! pakai takleh lamer.... PADAM! kalau ON balik then, msg come-out... WINDOW NOT SHUT DOWN PROPERLY... bla..bla...

Dr segi baiki plak, ms under WARRANTY... depa kate x rosak aper, tukar BATERI baru. Then ok kejap... pehtu PADAM lagiks! pi anto servis biasa... kate kena FORMAT BALIK! Ok jap... ROSAK lagi... Tukar HARD DISK laks! Problem lagi... Lastly kate MOTHERBOARD you! ARGHHHH..... TENSION......

So, kengkawan... nak wat camner arrr? Dak IT yg baiki laptop gue offer RM500 jer nak beli laptop gua tur... isshhh... mana bleh??? Kalo baiki kt HP... sahX2 RM1k above (coz dah abih warranty). Kedai servis computer lak... busukX2 RM700++... Camner ekkkk??? Buntu....

3 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

adushhh.. kesian sungguh kakakku ini..
ptt r kak nur jrg apdet blog ekk.. brand ape tu kak? masalah poblem sket main lappy yg asyik rosak ni.. alasan pyh nk repair,sparepart kureng la, ape la.. ape kate, angkat baru la.. *ade yg kena pelempang kan nnti.. :P** hihihi, nnti bonus dpt.. rembat lg satu.. bleh?.. hihihi..
jgn la tensi², senyummmm.. senyum, aww.. comeynyer *THR.fm

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

sian awak nur. patut la lama menghilang.. awak beli laptop tu kat mana.. saya dulu beli kat seng heng. alhamdulillah sampai harini tak buat hal lagi.. dah masuk 3 thn rasanya ni..

apapun saya rasa dari awak baiki tp tak tentu baik lagi, baik awak jual jer la.. kumpul duit sikit lagi, awak boleh beli yang baru.. takde la sakit hati lagi

Aimi said...

alahai...ciannya kat awak nur.... hmmm.... saya suggest kan, beli je yg baru nur... kalau baiki pun buat sakit hati...sebab skarang ni laptop dah murah...jual jela kat sapa yg nak beli tu, pastu top sikit beli yg baru... drpd awak simpan lappy yg dah "sakit" tu...

ps: btw, terkejut masuk blog awk..berwajah baru...purple lagi... suka saya!!! sorila lama betul tak drop komen... saya selalu gak singgah tapi baca je.. kalau awak ada masa, kat fb tu awak join "networkblog"..meaning kalau awak update apa2 kat blog awak ni, saya blh nampak... mcm mimi & kebanyakan bloggers yg lain join tu..so, bila2 diorang update, saya selalu la jadi among 1st yg komen sebab saya ni selalu kat fb... terus nampak je... :D kalau awak tak pasti, awak tanya mimi, dia mmg guna tu... saya dah takde blog, sekadar bg cadangan utk awak je.. :D