Friday, 10 August 2012

Hari sedih Sedunia

Aduhhh... I nk citer lain sbnr-nya! tp... Byk sgt org2 dok citer psl iklan nie so.... I layan-lah td jap! Ya Allah.... mmg menitis air mata ni (ker aku mmg dh setkan utk nangis? ehehhehhh)  Then, tertgk jugak iklan raye yg lain... Yg satu tu pun sedih jugakkkkk!!! huhuhu... Err... korang dh tgk ker blom? tgklah... best taw!

Ni nk citer satu kisah kelakau mlm td. Ms aku suh my doter letak duit dlm sampul raye (ang pow ler!) Biase ler mulut becok die akn tanye ni utk saper, saper... also... "Ibu, rase2 ayah Su nk bg duit raye tak thn ni?" Sbb adik bungsu-ku baru jer thn ni keje... tu pun dlm training lagi, "InsyaAllah, ade kot sbb die dpt gaji dah!" Cepat2 die gi ambik kalkulator kire duit raye yg BAKAL DIA DPT! "hmm... jumlah lebih kurang RM90 hengget ni ibu!" Adehhhh...... mata duitan pulak! Isshhhkkk

5 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahah.. dh siap wat calculation tu..
3A.. wat la list, dh bagi tick.. hahahha

Nur a.k.a admansyah said...

cantekkk gak ide tu! TQ auntie...

Cho Zila said...

habistu mak dia duk pegang kalkulator besar kat osktu, menurunler kat dia...
sekarang memang iklan meruntun kalbujer.. sedihjer.. cuba buat yang gembira lak.. aku dah ler sedih ni...

Nurul a.k.a Riko said...

My Bff...

Adooiii...sedih bangat tengok iklan tu. Laju jer air mata nie turun mcm pap air hehehe.

Wah! Bagusnyer Aisyah...mcm nielah...barulah wawasan 2020 akan tercapai...*tiba2 jer kan..hehehehe*

Nur a.k.a admansyah said...

Zila, agaknyer ler....

Tu lar, biler aku bc blk aku punye N3 tu, aku Xde mention pun Iklan Raya Bernas! Sib baik mmg satu jer di pasaran kan?

Kan my BFF... sedih sgt2! Setat2 jer dh bercucuran sbb kisah anak yatim. Aisyah & Adam mmg mcm tu... suke kumpul duit raya! AIMAN TAK KISAH :p