Friday, 12 September 2008

Ragam 3A

Aku mulakan dgn ragam 'orang bawah umur' yang berpuasa iaitu Aisyah. Setiap kali dia tengok Aiman makan apa-apalah... "Ibu, nanti simpan yea... Aisyah nak makan yg nie!" Sampai roti bakar pun die penah request!!! kah..kah...kah...

Cerita Aiman plak! Satu hari tu gue nampak ler my boy nie masukkan tangan-nya dlm plastik. Peh tu die pegang mainan die. Gue rase pelik... "Aiman buat apa tu" Aku rase nak pecah perut bile die jawab...."Tak boleh pegang nie ibu... CSI" ( for frens info... my fav TV series is CSI MIAMI...) hah..hah..hah..

Latest from Adam. Sekarang dah pandai tekan remote TV & Astro. Kalau die tak suka program/ channel yg kami tgk... die akan carik remote Astro. Bila gue bagi remote TV..."uh.. uh..." sambil ngelengX2 kepala, means die tahu beza remote TV & Astro!!! And jgn korang tak tahu... ini budak, masuk ajer dlm umah (lepas balik keje) terus tercegat kat depan TV & carik remote!???? Haiyaa...
Lagi satu yang aku rase bdk nie cerdik sikit is... time aku bancuh susu utk 2 org sekali gus... then aku bagi kat die botol susu Aiman... ""uh..uh.." sambil ngeleng kepala! Then die tunjuk kat susu die. Means die tahu yg mana botol susu die, yg mana abang punya! he..he...

My Wonderful 3A...

6 comments:

Cik Puan Mimi said...

wah2 semakin cerdik adam tu yer... main banyak keletah.. emily pun pandai beza botol susu dia dengan abang dia..

ala nur, jangan kata aisyah yang kecil tu suruh simpan makanan. mimi ni pun kekadang kalau nampak anak makan sedap pun suruh hubby beli lebih dan simpan.. kelakar kan.. macam budak2.. macam haritu la farhan makan prigles (bukan best pun, tapi sebab posekan, nampak tu pun terliur)siap suruh hubby beli lebih simpan takut farhan makan abiskan satu botol kecil tu..takut tak dapat MERASA!! hahaha

izman said...

wah cerdasnya otak dia, tah tau beza. nanti semua dah pandai tekan remote, ko jugak la merana asyik tgk tv kegemaran anak2 je.

zAnA said...

salam kak nur
lama tak jengguk akak...
dah byk perkembangan 3A's yerk....

ragam bebduak di bulan posa kan kak....kekdg jangan kata bebudak kita yg dah jadi mak budak pun byk ragamnyer....

batrice dah pandia request nak astro ceria tau kak.....pening pening...pepg kalu time kami sahur dia terjaga...siapler....request nak nengok tv....buka channel lain dia tak mau....bila bukak channel ceria...senyap ler dia....

Ayong said...

hehehehee mcm2 ragam lah kan..cerita pasal remote..teringat chem..chem kalau yong suh dia amikkan apa2 br..dia mesti tlg amikkan punya..tapi kalau suh amikkan remote astro..ha dia buat dek je..sengih2 kat kita..dia tak mau amik pasal takut kena tukar channel...dia tgk syok tgk 613..

Ida said...

Salam perkenalan kak....actually I'm ur silent reader but today terdetik plak nak bg comment...sgt cerdik anak2 akak yer..apa rahsianya?

Nur a.k.a admansyah said...

Cik Puan Mimi
Kelakar tol hang nih! Nur plak kalau terliur `control macho' jer tapi tuhan aje yg tahu!

Izman
BdkX2 mmg cepat belajar mende yg depa nampak rather than what we teach! betul tak...?

Zana
Batrice pun bangun sahur gak? he..he.. Sabo je-lah Zana, tu baru 1 kalau 3 cam akak nie? bayang-kan..

Ayong
Mmg parent cam kita nie kena geget jari ler...

Ida
Tengkiu Ida. Smlm dah buat kunjung balas... tapi tak leave komen. Nanti 3A visit lagi, K?