Tuesday, 25 January 2011

Citer sekolah lagi

Salam Frens...
Sbnr-nya gue mmg liat sket nak update blog la nie... Bz ada jugak! tp lebih pd.. malazzz & No ide! So, kali nie... gue citer pasai 2A gi skul lagi...



Smlm, Aiman serah kt gue satu letter (mmg style sekolah kalo ada any announcement.. depa bg thru letter!) menyatakan Aiman kena tukar kelas! lorr... hari tu aku dah tulih kt buku tulis die... 1 Anggerik (Kelas 1). Now mcm mana? isshh... Aisyah cakap, "Takpe ibu.. kelas Kenanga nie semua bdkx2 pandai... mcm kelas kakak dulu! Cikgu pun masih sama... Cikgu Julia!" (perasan lak kakak die nie.. hehehe!) hmm.. nampak-nya Aiman kena `study smart' utk nx exam coz bukan calangx2 student in his new class nie! All d best ya boy...




Aisyah plak.. mmg kelas 4 Dahlia. Dah masuk tahap 2 nie.. balik skul pun lmbt sket dlm kol 1.30 pm. So, transport dieorg mmg buat 2 trip-lah! Then.. setiap rabu ada ko-kurikulum (or Ko-k) means... Aisyah tak balik Taska lepas skul. Mkn tgh hari, solat and stay for Ko-k till 4.30 pm. Ops.. lupa lak! At 1st Aisyah join `Persatuan Bulan Sabit Merah' tapi... ramai gilosss yg join so Aisyah change to `Puteri Islam'. Sbg parent, aku x kisah sgt asal die enjoy & minat dgn apa yg die ceburi.
Yg aku frust kat bdk 2 org nie... duax2 beg sekolah depa dah koyak! ishh.. Aiman punye zip rosak and Aisyah terkoyak sket coz beg berat sgt!!! kesian laks... Aku pun heran-lah, Quality x elok ke... depa ganas sgt??? ishh.. I dedolu... at least 2 thn pakai beg sama taw!
Dulu laen, skarang laen beb!

3 comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

sekolah aiman kena pakai tie hari2 ke nur.. kalau sekolah farhan, setiap hari isnin sahaja.. hari lain2 tak yah pakai tie

eh kelas aisyah masih posisi macam tu ke.. macam kelas darjah 1 kan.. kejap jer aisyah dah darjah 4.. tak lama lagi upsr la pulak yer. heheh

Nur a.k.a admansyah said...

taklah wajib tapi most student wearing everyday!
a'ah.. tp Aisyah dh tukar tmpt this week... die dok tepi tingkap lak!
Mimi, dgr-nya thn 2013 dah takde UPSR... ntah confirm ntah idak! if betul, camaner depa nak judge performance anakX2 kita nanti?

Nurul a.k.a Riko said...

ckp pasal bag sekolah nie...mmg berat kan bag sekolah ....tak tahulah baper kg. kalo timbang.